Privacy Policy

Fireflier Lighting („nas”, „my” lub „nasz”) obsługuje witrynę internetową www.fireflier.com (zwaną dalej „Usługą”).

Ta strona informuje o naszych zasadach dotyczących gromadzenia, wykorzystywania i ujawniania danych osobowych podczas korzystania z naszej Usługi i wyborów, które zostały powiązane z tymi danymi.

Używamy Twoich danych w celu świadczenia i ulepszania Usługi. Korzystając z Usługi, zgadzasz się na zbieranie i wykorzystywanie informacji zgodnie z niniejszą polityką. O ile nie określono inaczej w niniejszej Polityce prywatności, terminy użyte w niniejszej Polityce prywatności mają takie samo znaczenie, jak w naszych Warunkach i warunkach, dostępnych na stronie www.fireflier.com

Definicje

  • UsługiSerwis to strona internetowa www.fireflier.com obsługiwana przez firmę Fireflier Lighting.
  • Dane osoboweDane osobowe oznaczają dane dotyczące żyjącej osoby, które można zidentyfikować na podstawie tych danych (lub z tych i innych informacji będących w naszym posiadaniu lub mogących wejść w nasze posiadanie).
  • Dane użytkowaniaDane dotyczące użytkowania to dane zbierane automatycznie, wygenerowane przez korzystanie z Usługi lub z samej infrastruktury Usługi (na przykład czas trwania wizyty na stronie).
  • CiasteczkaPliki cookie to niewielkie pliki przechowywane na Twoim urządzeniu (komputerze lub urządzeniu mobilnym).
  • Kontroler danychAdministrator danych oznacza osobę fizyczną lub prawną, która (samodzielnie lub wspólnie lub wspólnie z innymi osobami) określa cele i sposób przetwarzania lub przetwarzania jakichkolwiek danych osobowych. Do celów niniejszej Polityki prywatności , jesteśmy administratorem danych osobowych.
  • Przetwarzacze danych (lub dostawcy usług)Podmiot przetwarzający dane (lub dostawca usług) oznacza każdą osobę fizyczną lub prawną, która przetwarza dane w imieniu administratora danych. Możemy korzystać z usług różnych usługodawców w celu bardziej skutecznego przetwarzania danych.
  • Temat danych (lub użytkownik)Podmiotem danych jest każda żywa osoba, która korzysta z naszej Usługi i jest przedmiotem Danych Osobowych.

Zbieranie i wykorzystywanie informacji

Gromadzimy kilka różnych rodzajów informacji dla różnych celów, aby zapewnić i ulepszyć naszą Usługę.

Rodzaje zbieranych danych

Dane osobowe

Korzystając z naszej Usługi, możemy poprosić Cię o podanie pewnych danych umożliwiających identyfikację użytkownika, z których można się skontaktować lub zidentyfikować ("Dane osobowe"). Dane osobowe mogą obejmować, ale nie są ograniczone do:

  • adres e-mail
  • Imię i nazwisko
  • Telefon
  • Adres, województwo, województwo, kod pocztowy / pocztowy, miasto
  • Pliki cookie i dane dotyczące użytkowania

Możemy wykorzystywać Twoje Dane Osobowe do kontaktowania się z Tobą za pośrednictwem newsletterów, materiałów marketingowych lub promocyjnych oraz innych informacji, które mogą Cię zainteresować. Możesz zrezygnować z otrzymywania od nas wszystkich lub wszystkich tych informacji, klikając link rezygnacji z subskrypcji lub instrukcje zawarte w wysyłanych przez nas wiadomościach e-mail.

Dane użytkowania

Możemy również gromadzić informacje o dostępie do Usługi i korzystaniu z niej („Dane dotyczące użytkowania”). Te Dane dotyczące użytkowania mogą obejmować informacje, takie jak adres protokołu internetowego komputera (np. Adres IP), typ przeglądarki, wersja przeglądarki, strony naszego Serwisu, które odwiedzasz, czas i data wizyty, czas spędzony na tych stronach, niepowtarzalny identyfikatory urządzeń i inne dane diagnostyczne.

Dane lokalizacji

Możemy wykorzystywać i przechowywać informacje o Twojej lokalizacji, jeśli wyrazisz na to zgodę („Dane o lokalizacji”). Używamy tych danych, aby zapewnić funkcje naszej Usługi, aby ulepszyć i dostosować naszą Usługę.

Możesz włączyć lub wyłączyć usługi lokalizacyjne podczas korzystania z naszej Usługi w dowolnym momencie za pomocą ustawień urządzenia.

Śledzenie i pliki cookie

Używamy plików cookie i podobnych technologii śledzenia w celu śledzenia aktywności w naszej usłudze i przechowujemy określone informacje.

Pliki cookie to pliki zawierające niewielką ilość danych, które mogą zawierać anonimowy unikatowy identyfikator. Pliki cookie są wysyłane do przeglądarki ze strony internetowej i przechowywane na urządzeniu. Wykorzystywane są również inne technologie śledzenia, takie jak sygnały nawigacyjne, znaczniki i skrypty do gromadzenia i śledzenia informacji oraz do ulepszania i analizowania naszej Usługi.

Możesz nakazać przeglądarce, aby odrzuciła wszystkie pliki cookie lub wskazała, kiedy plik cookie jest wysyłany. Jednakże, jeśli nie akceptujesz plików cookie, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych części naszej Usługi.

Przykłady plików cookie, których używamy:

  • Pliki cookie sesji. Używamy plików cookie sesji w celu obsługi naszej usługi.
  • Pliki cookie preferencji. Używamy plików cookie preferencji, aby zapamiętać Twoje preferencje i różne ustawienia.
  • Pliki cookie bezpieczeństwa. Używamy plików cookie bezpieczeństwa w celach bezpieczeństwa.

Wykorzystanie danych

Seedz Lighting wykorzystuje zebrane dane do różnych celów:

  • Aby zapewnić i utrzymać naszą Usługę
  • Aby powiadomić Cię o zmianach w naszej usłudze
  • Aby umożliwić ci udział w interaktywnych funkcjach naszej Usługi, gdy zdecydujesz się to zrobić
  • Aby zapewnić obsługę klienta
  • Aby zebrać analizy lub cenne informacje, abyśmy mogli ulepszyć naszą Usługę
  • Aby monitorować korzystanie z naszej Usługi
  • Wykrywanie, zapobieganie i rozwiązywanie problemów technicznych
  • Dostarczanie aktualności, ofert specjalnych i ogólnych informacji o innych towarach, usługach i wydarzeniach, które oferujemy, podobnych do tych, które już kupiłeś lub zapytałeś, chyba że zdecydowałeś się nie otrzymywać takich informacji

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych w ramach ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (GDPR)

Jeśli pochodzisz z Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), podstawa prawna Seedz Lighting do gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych opisanych w niniejszej Polityce prywatności zależy od gromadzonych przez nas danych osobowych i konkretnego kontekstu, w którym je zbieramy.

Seedz Lighting może przetwarzać Twoje dane osobowe, ponieważ:

  • Musimy zawrzeć z tobą umowę
  • Dałeś nam na to pozwolenie
  • Przetwarzanie jest w naszych uzasadnionych interesach i nie jest nadrzędne wobec Twoich praw
  • Do celów przetwarzania płatności
  • Aby zachować zgodność z prawem

Przechowywanie danych

Fireflier Lighting będzie przechowywać Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do celów określonych w niniejszej Polityce prywatności. Będziemy przechowywać i wykorzystywać Twoje dane osobowe w zakresie niezbędnym do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych (na przykład, jeśli jesteśmy zobowiązani do zachowania Twoich danych w celu przestrzegania obowiązujących przepisów), rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów prawnych i zasad.

Fireflier Lighting zachowa również dane użytkowania do celów analizy wewnętrznej. Dane dotyczące użytkowania są zazwyczaj przechowywane przez krótszy okres, z wyjątkiem sytuacji, gdy dane te są wykorzystywane do wzmocnienia bezpieczeństwa lub poprawy funkcjonalności naszej Usługi lub jesteśmy prawnie zobowiązani do przechowywania tych danych przez dłuższy okres.

Transfer danych

Twoje dane osobowe, w tym dane osobowe, mogą być przesyłane i przechowywane na komputerach znajdujących się poza państwem, prowincją, krajem lub inną jurysdykcją rządową, gdzie prawa dotyczące ochrony danych mogą różnić się od praw obowiązujących w Twojej jurysdykcji.

Jeśli znajdujesz się poza Stanami Zjednoczonymi i chcesz przekazać nam informacje, prosimy o zwrócenie danych, w tym danych osobowych, do Stanów Zjednoczonych i przetworzenie ich tam.

Twoja zgoda na niniejszą Politykę prywatności, po której następuje przekazanie takich informacji, oznacza zgodę na to przeniesienie.

Fireflier Lighting podejmie wszelkie niezbędne kroki, aby zapewnić, że Twoje dane są traktowane w bezpieczny sposób i zgodnie z niniejszą Polityką prywatności oraz że żadne przekazywanie Twoich danych osobowych nie będzie miało miejsca do organizacji lub kraju, chyba że zostaną wdrożone odpowiednie kontrole, w tym bezpieczeństwo Twoich danych i innych danych osobowych.

Ujawnianie danych

Transakcja firm

Jeśli Fireflier Lighting bierze udział w fuzji, przejęciu lub sprzedaży aktywów, Twoje Dane Osobowe mogą zostać przekazane. Powiadomimy Cię, zanim Twoje dane osobowe zostaną przekazane i będą podlegać innej Polityce prywatności.

Ujawnienie w celu egzekwowania prawa

W pewnych okolicznościach firma Fireflier Lighting może być zobowiązana do ujawnienia Twoich Danych Osobowych, jeśli jest to wymagane przez prawo lub w odpowiedzi na ważne żądania władz publicznych (np. Sądu lub agencji rządowej).

Wymagania prawne

Fireflier Lighting może ujawnić Twoje Dane Osobowe w dobrej wierze, że takie działanie jest konieczne, aby:

  • Aby spełnić prawne zobowiązanie
  • Aby chronić i bronić praw lub własności firmy Fireflier Lighting.
  • Aby zapobiec lub zbadać ewentualne wykroczenia w związku z Usługą
  • W celu ochrony osobistego bezpieczeństwa użytkowników Serwisu lub społeczeństwa
  • Aby chronić przed odpowiedzialnością prawną

Bezpieczeństwo danych

Bezpieczeństwo danych jest dla nas ważne, ale pamiętajmy, że żadna metoda transmisji przez Internet lub metoda elektronicznego przechowywania danych nie jest bezpieczna 100%. Chociaż staramy się wykorzystywać komercyjnie akceptowalne sposoby ochrony Twoich Danych Osobowych, nie możemy zagwarantować całkowitego bezpieczeństwa.

Nasze zasady dotyczące sygnałów „Do Not Track” zgodnie z kalifornijską ustawą o ochronie online (CalOPPA)

Nie obsługujemy funkcji Do Not Track („DNT”). Nie śledź to opcja, którą możesz ustawić w swojej przeglądarce internetowej, aby informować strony internetowe, których nie chcesz, aby były śledzone.

Możesz włączyć lub wyłączyć funkcję Nie śledź, odwiedzając stronę Preferencje lub Ustawienia w przeglądarce internetowej.

Twoje prawa do ochrony danych na mocy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (GDPR)

Jeśli jesteś mieszkańcem Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), masz pewne prawa do ochrony danych. Fireflier Lighting ma na celu podjęcie uzasadnionych kroków, aby umożliwić Ci poprawienie, zmianę, usunięcie lub ograniczenie wykorzystania Twoich danych osobowych.

Jeśli chcesz być informowany o tym, jakie dane osobowe przechowujemy na Twój temat i jeśli chcesz je usunąć z naszych systemów, skontaktuj się z nami.

W pewnych okolicznościach masz następujące prawa do ochrony danych:

  • Prawo dostępu, aktualizacji lub usunięcia informacji, które posiadamy na Państwa temat. Ilekroć jest to możliwe, możesz uzyskać dostęp, zaktualizować lub zażądać usunięcia swoich danych osobowych bezpośrednio w sekcji ustawień konta. Jeśli nie możesz samodzielnie wykonać tych czynności, skontaktuj się z nami, aby Ci pomóc.
  • Prawo do sprostowania. Masz prawo do poprawienia swoich danych, jeśli informacje te są niedokładne lub niekompletne.
  • Prawo do sprzeciwu. Masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu Twoich Danych Osobowych.
  • Prawo ograniczenia. Masz prawo poprosić o ograniczenie przetwarzania Twoich danych osobowych.
  • Prawo do przenoszenia danych. Masz prawo do otrzymania kopii informacji, które posiadamy na Twój temat w ustrukturyzowanym, czytelnym dla komputera i powszechnie używanym formacie.
  • Prawo do wycofania zgody. Masz również prawo do wycofania swojej zgody w dowolnym momencie, gdy Seedz Lighting oparło się na Twojej zgodzie na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Pamiętaj, że przed odpowiedzeniem na takie prośby możemy poprosić Cię o zweryfikowanie Twojej tożsamości.

Masz prawo do złożenia skargi do organu ochrony danych w związku z gromadzeniem i wykorzystywaniem twoich danych osobowych. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z lokalnym organem ochrony danych w Europejskim Obszarze Gospodarczym (EOG).

Usługodawcy

Możemy zatrudniać firmy i osoby trzecie w celu ułatwienia naszej Usługi („Usługodawcy”), świadczenia Usługi w naszym imieniu, świadczenia usług związanych z Usługą lub pomagania nam w analizowaniu sposobu korzystania z naszej Usługi.

Te osoby trzecie mają dostęp do Twoich Danych Osobowych wyłącznie w celu wykonania tych zadań w naszym imieniu i są zobowiązane do nieujawniania ani nie wykorzystywać ich w żadnym innym celu.

analityka

Możemy używać zewnętrznych dostawców usług w celu monitorowania i analizy korzystania z naszej Usługi.

  • Google AnalyticsGoogle Analytics to usługa analizy sieci oferowana przez Google, która śledzi i raportuje ruch w witrynie. Google wykorzystuje zebrane dane do śledzenia i monitorowania korzystania z naszej Usługi. Te dane są udostępniane innym usługom Google. Google może wykorzystywać zebrane dane do kontekstualizowania i personalizowania reklam własnej sieci reklamowej.Możesz zrezygnować z udostępniania swojej aktywności w Serwisie Google Analytics, instalując dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics. Dodatek uniemożliwia skryptowi Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) udostępnianie Google Analytics informacji o aktywności odwiedzin. Więcej informacji na temat praktyk ochrony prywatności Google można znaleźć w witrynie Google Privacy & Terms strona: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Remarketing behawioralny

Fireflier Lighting korzysta z usług remarketingowych, aby reklamować się na stronach internetowych osób trzecich po odwiedzeniu naszej Usługi. My i nasi zewnętrzni dostawcy używamy plików cookie do informowania, optymalizacji i wyświetlania reklam na podstawie Twoich poprzednich wizyt w naszej usłudze.

  • Reklamy Google (AdWords)Usługa remarketingu Google Ads (AdWords) jest świadczona przez Google Inc. Możesz zrezygnować z Google Analytics dla reklam graficznych i dostosować reklamy w sieci reklamowej Google, odwiedzając stronę Ustawienia reklam Google: http://www.google.com/settings/adsGoogle zaleca także zainstalowanie dodatku przeglądarki Google Analytics do rezygnacji - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout - dla Twojej przeglądarki internetowej. Dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics zapewnia odwiedzającym możliwość zapobiegania gromadzeniu i wykorzystywaniu ich danych przez Google Analytics. Więcej informacji na temat praktyk ochrony prywatności Google można znaleźć na stronie internetowej Google Privacy & Terms: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Płatności

Możemy świadczyć płatne produkty i / lub usługi w ramach Usługi. W takim przypadku korzystamy z usług stron trzecich do przetwarzania płatności (np. Procesorów płatności).

Nie będziemy przechowywać ani odbierać danych karty płatniczej. Informacje te są przekazywane bezpośrednio naszym zewnętrznym podmiotom przetwarzającym płatności, których wykorzystanie danych osobowych podlega ich Polityce prywatności. Te procesory płatności spełniają standardy ustanowione przez PCI-DSS zarządzane przez Radę Bezpieczeństwa PCI Standard, która jest wspólnym wysiłkiem marek takich jak Visa, MasterCard, American
Express and Discover. Wymagania PCI-DSS pomagają zapewnić bezpieczną obsługę informacji o płatnościach.

Procesory płatności, z którymi współpracujemy, to:

Linki do innych stron

Nasza usługa może zawierać linki do innych witryn, które nie są przez nas obsługiwane. Jeśli klikniesz łącze strony trzeciej, zostaniesz przekierowany do witryny tej strony trzeciej. Zdecydowanie zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności każdej odwiedzanej witryny.

Nie mamy kontroli i nie ponosimy odpowiedzialności za zawartość, politykę prywatności lub praktyki stron lub usług stron trzecich.

Prywatność dzieci

Nasza usługa nie dotyczy osób w wieku poniżej 18 ("Dzieci").

Nie gromadzimy świadomie informacji umożliwiających identyfikację osób poniżej lat 18. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i wiesz, że Twoje Dziecko przekazało nam dane osobowe, skontaktuj się z nami. Jeśli dowiemy się, że pobieramy dane osobowe od dzieci bez weryfikacji zgody rodziców, podejmujemy kroki w celu usunięcia tych informacji z naszych serwerów.

Zmiany w tej polityce prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować naszą Politykę prywatności. Powiadomimy Cię o wszelkich zmianach, publikując nową Politykę prywatności na tej stronie.

Powiadomimy Cię pocztą elektroniczną i / lub wyraźnym powiadomieniem w naszej usłudze, zanim zmiana zacznie obowiązywać i zaktualizuję „datę wejścia w życie” u góry niniejszej Polityki prywatności.

Zaleca się okresowe zapoznawanie się z niniejszą Polityką prywatności w przypadku jakichkolwiek zmian. Zmiany w niniejszej Polityce Prywatności obowiązują, gdy są zamieszczane na tej stronie.

NAPISZ DO NAS

Jeśli masz jakieś pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności, skontaktuj się z nami:

  • Mailowo: info@fireflier.com
Otwórz czat
1
WhatsApp nas
Cześć
Możemy Ci pomóc?